Τάκης Θεοδωρικάκος: “Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει πλήρως τα έξοδα αποκατάστασης των ζημιών στα Δημοτικά Σφαγεία Ταύρου”

Home > Δελτία Τύπου > Τάκης Θεοδωρικάκος: “Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει πλήρως τα έξοδα αποκατάστασης των ζημιών στα Δημοτικά Σφαγεία Ταύρου”
23 Ιουλίου, 2020 21:31

Τάκης Θεοδωρικάκος: Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει πλήρως τα έξοδα αποκατάστασης των ζημιών στα Δημοτικά Σφαγεία Ταύρου

Συνεδρίασε σήμερα (23/7) εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Μοσχάτου- Ταύρου παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, με θέμα την πυρκαγιά στα Δημοτικά Σφαγεία Ταύρου και την ολοσχερή καταστροφή αιθουσών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και Διοικητικών Υπηρεσιών του Πνευματικού Κέντρου.

Ο κ. Ανδρέας Ευθυμίου κατά την εισήγησή του εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός και δεσμεύτηκε για την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου άμεσης αποκατάστασης των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος στην ομιλία του ανέφερε: «Δυστυχώς είναι μια μέρα πολύ δύσκολη για την πόλη μας. Μια πυρκαγιά στα Δημοτικά Σφαγεία του Ταύρου κατέστρεψε ένα κομμάτι της ιστορίας μας. Παρά το θλιβερό αυτό γεγονός, έχουμε τη δύναμη να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που προκλήθηκαν και να δώσουμε μέσα από τις στάχτες ζωή στο χώρο που στεγάζονταν το Πνευματικό μας κέντρο και φιλοξενούνταν πολιτιστικές δράσεις του δήμου και διοικητικές υπηρεσίες».  

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο και την άμεση ανταπόκρισή του στο πρόβλημα που προέκυψε στο δήμο επισημαίνοντας τα εξής: «Με την παρουσία σας στο Δημοτικό μας Συμβούλιο σήμερα αποδεικνύετε έμπρακτα το σεβασμό και τη στήριξή σας στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο Δήμο μας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε επίσης τον βουλευτή της Ν.Δ Βασίλη Σπανάκη, τους δημοτικούς συμβούλους και τους εργαζόμενους  του Δήμου που προσέτρεξαν από την πρώτη στιγμή για βοήθεια στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Επίσης, ανέφερε το ενδιαφέρον με τηλεφωνικές τους επικοινωνίες που έδειξαν οι βουλευτές Γιάννης Καλλιάνος (Ν.Δ), Γιάννης Μπαλάφας (ΣΥΡΙΖΑ),  και ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννημματά, Μανώλης Όθωνας (ΚΙΝΑΛ) και η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Δήμητρα Νάνου.

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Θεοδωρικάκος  για το θέμα της πυρκαγιάς στα ιστορικά Δημοτικά Σφαγεία του Ταύρου και την ολοσχερή καταστροφή που υπέστησαν αίθουσες στο χώρο αυτό τόνισε:

«Είναι δυσάρεστη η αφορμή της παρουσίας μου στο δημοτικό σας συμβούλιο. Πιστεύω όμως ότι είμαστε συνηθισμένοι στο να αντιμετωπίζουμε κρίσεις. Το αποδείξαμε πρόσφατα με την πανδημία του Covid-19 βάζοντας τα γυαλιά σε πολλούς που μας υποτιμούσαν. Έτσι και σε αυτή τη δυσκολία αλίμονο αν δεν τα καταφέρουμε. Γι’ αυτό ξεκινήστε τις εργασίες αποκατάστασης και το κόστος θα καλύψει εξ’ ολοκλήρου  το υπουργείο Εσωτερικών. Προχωρήστε  πολύ γρήγορα και φυσικά με διαφάνεια».

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στα  εν εξελίξει έργα στο παράκτιο μέτωπο όπως την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, το αντιπλημμυρικό έργο και στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο βουλευτής Βασίλης Σπανάκης από την πλευρά του έκανε μια χρονική αναδρομή στο θέμα της ανάπλασης των Δημοτικών Σφαγείων που εκκρεμεί από 1995 και χαρακτήρισε χρυσή ευκαιρία τη χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Επίσης, κάλεσε τη δημοτική αρχή μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες να βρει άλλους χώρους για τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου.

Στη συνεδρίαση παρέστη και ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ο εξέφρασε με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη του στο Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου. Επίσης, παρέστησαν η πρώην αντιπεριφερειάρχης Ελισάβετ Τασούλη και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων Ταύρου.    

Δευτερολογώντας ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου τόνισε: «Ευχαριστώ κύριε υπουργέ για την φιλία που μας συνδέει. Συγκινήθηκα από την παρουσία σας εδώ και θα ομολογήσω ότι δεν περίμενα να ήταν τόσο γενναιόδωρη η στάση σας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την πόλη μας».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο, Ανδρέα Ευθυμίου, και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Μανώλη Αντωνάκο, επισκέφτηκε τα Δημοτικά Σφαγεία Ταύρο και διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.        

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου