Γήπεδα – Αθλητικοί Χώροι

Στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου λειτουργούν αθλητικές υποδομές ανοιχτές για τους πολίτες, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ερασιτεχνικού/μαζικού αθλητισμού.

Οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις με τα τρία γήπεδα ποδοσφαίρου και τα τρία κλειστά γυμναστήρια, με μέριμνα του Δήμου, είναι νομίμως αδειοδοτημένα και παραχωρούνται για χρήση σε όλα τα σωματεία.

  • Υλοποιήσαμε μέτρα ενεργητικής πυροπροστασίας σε όλα τα γήπεδα του Δήμου μας με την προμήθεια και τοποθέτηση πυροσβεστικών φωλιών, πυροσβεστήρων και επισκευή – κατασκευή πυροσβεστικού δικτύου.
  • Στο γήπεδο Χ. Παυλίδης (Άγιαξ Ταύρου), τοποθετήθηκε νέος χλοοτάπητας προϋπολογισμού 320.000€, καθώς και νέες ασφαλείς κερκίδες για τους θεατές.
  • Στο γήπεδο «Σ. Γιαλαμπίδης» (Φωστήρα), τοποθετήθηκε νέο χλοοτάπητα καθώς και αποστραγγιστικό δίκτυο, προϋπολογισμού 200.000€ από ιδίους πόρους, ενώ ανακατασκευάσαμε την μεγάλη κερκίδα, τοποθετήσαμε 2.100 καθίσματα, καθώς και νέο τμήμα εξέδρας στην αντικριστή πλευρά του γηπέδου.
  • Εξασφαλίσθηκε η  αντικατάσταση των εξεδρών του Δημοτικού Γηπέδου ποδοσφαίρου Μοσχάτου  και του γηπέδου μπάσκετ (που βρίσκεται στον ίδιο χώρο) από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ποσού 105.000€

Αναλυτικά οι αθλητικές υποδομές:

ΜΟΣΧΑΤΟ

Δημοτικό Στάδιο Μοσχάτου (Καποδιστρίου & Μιαούλη).

Στο Δημοτικό Γήπεδο Μοσχάτου λειτουργεί γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα. Εντός του Σταδίου υπάρχει υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ.

Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου (Μιαούλη 60).

Το Κλειστό Γυμναστήριο διαθέτει γήπεδο μπάσκετ/βόλεϊ/χάντμπολ. Ο αγωνιστικός χώρος δε, είναι κατάλληλος & χρησιμοποιείται ως χώρος προπόνησης & αγώνων  Αγωνιστικής Ρυθμικής Γυμναστικής. Στην ίδια εγκατάσταση λειτουργούν επίσης μία αίθουσα μυϊκής ενδυνάμωσης και δύο αίθουσες γυμναστικής.

Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας ΟΣΚ (Ποσειδώνος 61-63).

Το Κλειστό Γυμναστήριο Ο.Σ.Κ (Παραλίας) διαθέτει γήπεδο μπάσκετ/ βόλεϊ/ χάντμπολ, ενώ διαθέτει και υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ.

Γήπεδο Τένις Μοσχάτου (Ολύμπου & Θεσσαλονίκης).

Γήπεδο Μπάσκετ Μοσχάτου (Μεταμορφώσεως & Κωνσταντινουπόλεως)

ΤΑΥΡΟΣ

Γήπεδο Χ. Παυλίδης (Χαμοστέρνας & Κωνσταντινουπόλεως).

Γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα. Δίπλα στο γήπεδο Χ. Παυλίδης λειτουργούν δύο βοηθητικά γήπεδα ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα.

Γήπεδο Σ. Γιαλαμπίδης (Δήμητρος & Ταύρου).

Γήπεδο ποδοσφαίρου με φυσικό χόρτο. Δίπλα στο γήπεδο Σ. Γιαλαμπίδης λειτουργούν δύο γήπεδα ποδοσφαίρου μικρών διαστάσεων με συνθετικό χλοοτάπητα.

Κλειστό Γυμναστήριο Τιμόθεος Ευγενικός.

Λειτουργεί γήπεδο μπάσκετ/βόλεϊ/ποδοσφαίρου σάλας

2ο Κέντρο Νεότητας Πλατείας Λαού (Λ. Ειρήνης & Δωρίδος).

Ανοιχτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης.

3ο Κέντρο Νεότητας ΓΣΤ (Αναξαγόρα).

Ανοιχτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης και γήπεδο τένις.

4ο Κέντρο Νεότητας “Μάκης Πλατής” (Αγίου Γεωργίου & Αναξαγόρα).

Ανοιχτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης & βόλεϊ.

Πρώην Δημ. Σφαγεία, Αίθουσες 2 & 3 (Πειραιώς & Επταλόφου).

Κλειστή αίθουσα γυμναστικής.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ