To 29o Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ξεκινάει το Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Home > Δελτία Τύπου > To 29o Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ξεκινάει το Σάββατο 13 Μαΐου 2023
9 Μαΐου, 2023 13:57

To 29o Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ξεκινάει το Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Ένας μήνας γεμάτος θέατρο, πολιτιστικά δρώμενα, χορευτικές εκδηλώσεις και πολλές δράσεις από τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα

To Αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» στον Ταύρο (Αγίας Σοφίας 16) και το Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού) από τις 13 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου 2023 γεμίζουν με παιδικές και νεανικές δημιουργίες και φιλοξενούν όλα τα σχολεία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου σε ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει παραγωγές της εκπαιδευτικής και μαθητικής μας κοινότητας και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες!

Οι μαθητές των σχολείων μας, οι εκπαιδευτικοί τους αλλά και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων έχουν ετοιμάσει ένα «πολύχρωμο πολιτιστικό σκηνικό» και καλούν όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης μας να παρακολουθήσουν τις θεατρικές, κινηματογραφικές και χορευτικές παραστάσεις τους, να λάβουν μέρος στα περιβαλλοντικά τους δρώμενα, να θαυμάσουν τις εικαστικές εκθέσεις τους και τις εκθέσεις ρομποτικής!

Ταυτόχρονα με τις δημιουργίες και τις δράσεις των παιδιών, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου και η οργανωτική Επιτροπή του Μαθητικού Φεστιβάλ έχουν οργανώσει μία σειρά παράλληλων δράσεων που αφορούν κυρίως τους μαθητές μας και που επικεντρώνονται σε θέματα περιβάλλοντος, θεατρικής αγωγής αλλά και διάσωσης και πρώτων βοηθειών, ενώ φέτος, συμμετέχουν με εξαιρετικές παραγωγές και δράσεις, η παιδική και νεανική χορωδία CANTUS ANGELICUS  του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου, η Followgreen, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΣΤΑΘΜΟΣ, το Κλιματικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής και το εργαστήρι STEAM του Δήμου μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, ενώ στις παράλληλες δράσεις του συμμετέχει η Ιωάννα Μενδρινού, σύμβουλος Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Δ΄ Αθήνας με ένα πρωτότυπο θεατρικό εργαστήρι για παιδιά Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού.

Η έναρξη του Φεστιβάλ, το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, γίνεται στο Αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» στον Ταύρο, στις 18.00, με μία υπέροχη τελετή όπου συμμετέχουν το 5ο Δημοτικό Ταύρου, το 1ο Γυμνάσιο Ταύρου και το 1ο Γενικό Λύκειο Ταύρου. Την ίδια μέρα, στις 19.20, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο, την σκυτάλη παίρνει η παιδική και νεανική χορωδία CANTUS ANGELICUS με μία μουσικοθεατρική παράσταση ικανή να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους «πέρα από το ουράνιο τόξο».

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στον Ταύρο, στις 19.00 με το 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου, κι ενώ η παιδική και νεανική χορωδία του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου συνεχίζει να ψυχαγωγεί μουσικά και θεατρικά το κοινό στο Πολιτιστικό, το Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου (Μιαούλη 60), φιλοξενεί, στις 19.00, τη γιορτή λήξης του εργαστηρίου STEAM με τη συμμετοχή των μαθητών των δημοτικών μας σχολείων Μοσχάτου και Ταύρου.

Το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων του «Μαθητικού Φεστιβάλ 2023» έχει αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου www.dimosmoschatou-tavrou.gr, ενώ σε έντυπη μορφή μπορούν να το βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο Δημαρχείο Μοσχάτου, στο π. Δημαρχείο Ταύρου και σε κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε για άλλη μία χρονιά τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας στο 29ο Μαθητικό μας Φεστιβάλ.  Φέτος το Φεστιβάλ των μαθητών μας έχει τεθεί υπό την Αιγίδα  της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να γίνει περισσότερο γνωστό και εκτός των ορίων της πόλης μας, γιατί πραγματικά το αξίζει!

Για ένα μήνα, όλοι οι μαθητές μας γίνονται ένα ευχάριστο πολιτιστικό γαϊτανάκι, συμμετέχουν, αλληλεπιδρούν, δημιουργούν και ψυχαγωγούνται σε ένα Φεστιβάλ που έχει δημιουργηθεί από τους ίδιους και συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του. Για τη διεξαγωγή του εργάσθηκαν σκληρά όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, οι Αντιδήμαρχοι, η Κοινωφελής Επιχείρηση και το Πνευματικό μας Κέντρο, οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κυρίως τα ίδια τα παιδιά που κάθε χρόνο μας εκπλήσσουν ευχάριστα με το επίπεδο των δημιουργιών τους.

Ας γίνουμε, λοιπόν, μικροί – μεγάλοι, μία παρέα και ας βρεθούμε στο πλευρό των μαθητών μας, υποστηρίζοντάς τους με το πιο ζεστό μας χειροκρότημα. Ένας μήνας γεμάτος από τη λάμψη τους, ένας μήνας γεμάτος από τη ζωντάνια τους και τη χαρά τους, ένας μήνας αφιερωμένος στην ελπίδα!»

Πρόγραμμα Μαθητικού Φεστιβάλ

Σε εξέλιξη το 29ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Τη σκυτάλη παίρνουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της πόλης μας

Το 29ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου συνεχίζεται στο Μοσχάτο και στον Ταύρο. To Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού) και το Αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» στον Ταύρο (Αγίας Σοφίας 16) γεμίζουν με νεανικές και παιδικές φωνές σε ένα φεστιβάλ γεμάτο χρώμα, μουσική και θέαμα. 

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ το επόμενο διάστημα συνεχίζονται με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της πόλης μας. 

Σήμερα, Πέμπτη 1η Ιουνίου, το 3ο Δημοτικό σχολείο του Ταύρου παρουσιάζει στις 19.00, στο «Νίκος Τεμπονέρας» μία παράσταση με πυρήνα την έννοια «Πατρίδα», με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. 

Την Παρασκευή, 2 Ιουνίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου, στο Πολιτιστικό Κέντρο, στις 19.00, παρουσιάζει θεατρικά δρώμενα και εργασίες που αφορούν την έκφραση των συναισθημάτων και την αντίσταση στον εκφοβισμό, ενώ προβάλλεται και η ταινία animation μικρού μήκους «Ποιος είναι καλύτερος» με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. 

Την Τρίτη 6 Ιουνίου, στις 19.00, την τιμητική του έχει ο Αριστοφάνης, αφού το 2ο δημοτικό Μοσχάτου παρουσιάζει στο πολιτιστικό κέντρο τις «Όρνιθες» και την «Ειρήνη».

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, το Πολιτιστικό Κέντρο μεταμορφώνεται σε χωριουδάκι πανέτοιμο να δεχτεί τον γνωστό πολιτικό «Μαυρογιαλούρο» στην αναβίωση της κλασικής κωμωδίας «Υπάρχει και φιλότιμο» από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου, στις 18.30. Συμμετέχει η χορωδία και το τμήμα χορού του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. 

Παράλληλα με τις παραστάσεις τα δύο πολιτιστικά μας κέντρα στο Μοσχάτο και στον Ταύρο φιλοξενούν τις εκθέσεις εικαστικών των νηπιαγωγείων, των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων Μοσχάτου και Ταύρου. Τα παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους παρουσιάζουν πραγματικά «διαμαντάκια» σε δύο εκθέσεις που πραγματικά αξίζει να επισκεφτούν όλοι!

Το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων του Μαθητικού Φεστιβάλ έχει αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, στην ενότητα του Μαθητικού Φεστιβάλ. 

      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου