Συμμετέχουμε στην απογραφή του 2021 για το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων

Home > Δελτία Τύπου > Συμμετέχουμε στην απογραφή του 2021 για το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων
15 Νοεμβρίου, 2021 12:52

Συμμετέχουμε στην απογραφή του 2021 για το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων

Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες,

Η  απογραφή του μόνιμου πληθυσμού της χώρας μας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο ή Κοινότητα καταγράφει στοιχεία για τα χαρακτηριστικά και τη διάρθρωση του πληθυσμού και αποτελεί ένα κρίσιμο εργαλείο για την αποτελεσματική άσκηση της κοινωνικής και της οικονομικής πολιτικής. Επίσης,αποτελεί τη βάση για την πλήρη αντιπροσωπευτικότητα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος όπως είναι  η κατανομή των βουλευτικών εδρών στις εκλογικές περιφέρειες.

Η συμμετοχή του κάθε ένα και της κάθε μίας από εσάς στην απογραφική διαδικασία συνιστά μία επιλογή υψηλής υπευθυνότητας καθώς συλλέγονται  σημαντικά στοιχεία  για την περαιτέρω βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων στο Δήμο μας όπως είναι  τα κοινωνικά, πολιτισμικά, δημογραφικά, εκπαιδευτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του μόνιμου πληθυσμού και της μεταναστευτικής ροής.

Τα δεδομένα που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά και δεν θα ζητηθεί κανένα ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο, όπως είναι τα στοιχεία που αναφέρονται στην υγεία, στο θρήσκευμα, στη συνδικαλιστική δράση, στα πολιτικά φρονήματα ή στον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής είναι πολύ εύκολη και διαρκεί ελάχιστα λεπτά με την επίσκεψη στην ψηφιακή πύλη www.gov.gr και χρησιμοποιώντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό taxis . 

Όσοι συμπολίτες δεν θέλετε ή και δεν μπορείτε να αυτοαπογραφείτε ηλεκτρονικά, θα απογραφείτε με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβαινε και στις προηγούμενες απογραφές λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.  Με τη  μέθοδο «πόρτα-πόρτα» ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσει έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στην κατοικία σας.  Ο απογραφέας μπορεί να σας λύνει κάθε απορία σας είτε επιλέξετε τη μέθοδο της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής είτε τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Σας καλώ όλες και όλους να συμμετάσχετε ενεργά στην απογραφική διαδικασία για το καλό της πόλης και το  συμφέρον των κατοίκων.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου

Ανδρέας Ευθυμίου