Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε Μοσχάτο και Ταύρο για τους πληγέντες από τους σεισμούς στη Συρία και στην Τουρκία

Home > Δελτία Τύπου > Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε Μοσχάτο και Ταύρο για τους πληγέντες από τους σεισμούς στη Συρία και στην Τουρκία
7 Φεβρουαρίου, 2023 12:21

O Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου αλληλέγγυος στους πληγέντες από τους σεισμούς στη Συρία και στην Τουρκία

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε Μοσχάτο και Ταύρο

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου ανταποκρινόμενος άμεσα στην ανάγκη για ανθρωπιστική στήριξη των θυμάτων και των πληγέντων των καταστροφικών σεισμών στην Τουρκία και στην Συρία, αλλά και στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τις πληγείσες περιοχές, συγκεντρώνει απαραίτητα είδη για τους σεισμόπληκτους που έχουν βρεθεί στο δρόμο, σε εξαιρετικά δύσκολες  συνθήκες. 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, καλεί τους δημότες να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό τα οποία θα σταλούν τις επόμενες ημέρες στην έδρα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τις εθνικές αρχές της χώρας μας, θα αποσταλούν  στις πληγείσες περιοχές.

Η συγκέντρωση των υλικών θα γίνεται στους παρακάτω χώρους, από σήμερα, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 20.00, ως εξής:

  • Μοσχάτο: Δημαρχείο, Κοραή 36 και Αγίου Γερασίμου, από τις 08.00 – 20.00.
  • Ταύρος: κτίριο π. Δημαρχείου-Πειραιώς και Επταλόφου, από τις 08.00-20.00

Πληροφορίες στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Μοσχάτου και Ταύρου, στα τηλ.: 2109422927 και 2103462125.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Το μέγεθος της τραγωδίας που χτύπησε την Τουρκία και την Συρία με τους καταστροφικούς σεισμούς είναι αδιανόητο! Χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες χιλιάδες καλούνται να επιβιώσουν στο δρόμο, σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, χωρίς να έχουν τίποτα για να προφυλαχτούν. Για άλλη μία φορά είμαι σίγουρος ότι θα αποδείξουμε την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιά μας και θα συγκεντρώσουμε, ό,τι μπορεί ο καθένας, προκειμένου να σταθούμε στην τραγωδία που βρήκε τους συνανθρώπους μας. Ας γίνουμε, για μία ακόμα φορά, μία αλυσίδα αγάπης αποδεικνύοντας ότι πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι!».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου