Στις 29 Μαρτίου 2023, στις 18.30 το απόγευμα, η 3η ενότητα του Ανοικτού Πανεπιστημίου από την Πνευματική Εστία Μοσχάτου, υπό την Αιγίδα του Δήμου

22 Μαρτίου, 2023 11:27

Στις 29 Μαρτίου 2023, στις 18.30 το απόγευμα, η 3η ενότητα του Ανοικτού Πανεπιστημίου από την Πνευματική Εστία Μοσχάτου, υπό την Αιγίδα του Δήμου

«Θεσμικές επιπτώσεις της κρίσης. Δικαιοσύνη και Κράτος Δικαίου»

Συνεχίζονται οι εισηγήσεις του Ανοικτού Πανεπιστημίου «Η Ελλάδα μετά την οικονομική και υγειονομική κρίση: Παθογένειες και προοπτικές»,  που διοργανώνεται από την Πνευματική Εστία Μοσχάτου, υπό την Αιγίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Στις 29 Μαρτίου,  στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο, (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού) στις 18.30 το απόγευμα θα διεξαχθεί η 3η ενότητα με τίτλο: «Θεσμικές επιπτώσεις της κρίσης. Δικαιοσύνη και Κράτος Δικαίου».

Αυτή την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματική θα καλύψουν οι ομιλητές: π. Υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης –Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη, – Πρόεδρος ΔΣΠ Ηλίας Κλάππας.  Συντονιστής θα είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Νομικής Σχολής EUC και Πρόεδρος της Π.Ε.Μ. Γεώργιος Χλούπης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι για να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στις διαλέξεις, συμπληρώνουν την φόρμα συμμετοχής που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου: www.dimosmoschatoutavrou.gr. Το ανοικτό πανεπιστήμιο διεξάγεται δωρεάν, ενώ με το πέρας των παρουσιάσεων, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες εκείνους που έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον τις τέσσερις από τις πέντε ενότητες.

Οι επόμενες ενότητες του Ανοικτού Πανεπιστημίου είναι οι ακόλουθες:

  • Κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης (26-4-2023):

Ομιλητές: καθηγήτρια Χριστίνα Ζαραφωνίτου – καθηγητής Άγγελος Μιμής – Υπουργός Γιάννης Πανούσης

Συντονιστής: Ο καθηγητής Ιάκωβος Φαρσεδάκης

  • Διαπροσωπικές επιπτώσεις της κρίσης (31-5-2022):

Ομιλητές: καθηγητής Παναγιώτης Κορδούτης  – καθηγητής Κωνσταντίνος Κοσκινάς

Συντονιστής: Ο Θεολόγος – Ιστορικός και Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Μ  Κωνσταντίνος Βενιζελέας

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Οι εισηγήσεις του Ανοικτού Πανεπιστημίου που διοργανώνει η Πνευματική Εστία Μοσχάτου υπό την Αιγίδα μας, προσφέρουν τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να ενημερωθούν και να συζητήσουν για εύρος θεμάτων που αφορούν τη χώρα μας και τη διαμόρφωση των θεσμών της μετά την πολύπλευρη κρίση που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε –και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε- τόσο σε οικονομικό όσο και σε υγειονομικό επίπεδο.  Η ενημέρωση, η συμμετοχή  και η συνεχής εκπαίδευσή μας αποτελεί ίσως ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα που πρέπει να έχουμε προκειμένου να είμαστε σε θέση να συνειδητοποιούμε και να «συνδιαλεγόμαστε» με όλα τα θέματα της κοινωνίας μας, είτε πρόκειται για την επίλυσή τους, είτε για την κατανόησή τους, είτε για τον επανακαθορισμό τους. Γι αυτό το λόγο, οι ευκαιρίες που παρέχονται μέσα από τις θεματικές του Ανοικτού Πανεπιστημίου, δεν πρέπει να μείνουν ανεκμετάλλευτες από το σύνολο των πολιτών μας!»

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου