Ημερίδα «Aπό το Bιβλίο στην Oθόνη» στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος

Home > Δελτία Τύπου > Ημερίδα «Aπό το Bιβλίο στην Oθόνη» στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος
2 Φεβρουαρίου, 2024 15:18

Ημερίδα «Aπό το Bιβλίο στην Oθόνη» στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου και η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος διοργανώνουν,  με ελεύθερη συμμετοχή, μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα με τίτλο «από το βιβλίο στην οθόνη».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο,  17 Φεβρουαρίου 2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θ. Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού), στις 11.00 π.μ. . Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τη διασκευή ενός λογοτεχνικού έργου σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας ή σειράς από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος.

Ο Ηλίας Φλωράκης (βραβείο σεναρίου διεθνούς Φεστιβάλ Επιδαύρου)  θα κάνει μία εισαγωγή στην τέχνη και στην τεχνική του σεναρίου. Ο Βασίλης Σπηλιόπουλος (σεναριογράφος στον «Σασμό», κα) θα μιλήσει για το πώς ένα βιβλίο μπορεί να μεταφερθεί στην μικρή και στην μεγάλη οθόνη, ενώ ο Αλέξανδρος Κακαβάς (Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων, παραγωγός, σκηνοθέτης, «Κόκκινος Κύκλος», βραβείο πρωτότυπου σεναρίου φεστιβάλ Θεσσαλονίκης «Τέλος Εποχής», κα) θα συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες και θα απαντήσει στα ερωτήματά τους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο email: xypeteon@otenet.gr (με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας) ή στο 2132019684 (από Δευτέρα-Παρασκευή, 08.00-14.30).

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση του σεμιναρίου για τη συγγραφή σεναρίου που είχαμε υλοποιήσει με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και την Περιφέρεια Αττικής, προσφέρουμε ξανά τη δυνατότητα στους πολίτες μας να παρακολουθήσουν δωρεάν τις εισηγήσεις ανθρώπων που έχουν ξεχωρίσει και αγαπηθεί ιδιαίτερα στο χώρο του σεναρίου. Όλη η μαγεία της μεταφοράς ενός λογοτεχνικού βιβλίου στην μικρή και στην μεγάλη οθόνη θα γίνει αντικείμενο γνώσης και συζήτησης σε ένα σεμινάριο που αφορά όλες τις ηλικίες των συμπολιτών μας, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας.» 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου