Έναρξη για τους «Σχολικούς Αγώνες 2023» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

20 Μαρτίου, 2023 11:51

Έναρξη για τους «Σχολικούς Αγώνες 2023» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Ξεκινούν σήμερα οι «σχολικοί αγώνες 2023» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, με τη συμμετοχή των δημοτικών και των γυμνασίων της πόλης μας. Οι μαθητές των σχολείων μας θα συμμετέχουν σε αγώνες ποδοσφαίρου, βόλει, μπάσκετ και χάντμπολ οι οποίοι θα διεξαχθούν στα γυμναστήρια και στα γήπεδα της πόλης, από τις 20 Μαρτίου έως και τον Ιούνιο.

Οι αγώνες για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων θα διεξάγονται εντός του σχολικού ωραρίου, ενώ για τα γυμνάσια οι αγώνες θα διεξάγονται από τις 14.30 έως τις 16.30. Η είσοδος σε όλους τους αγώνες είναι ελεύθερη. Η έναρξη σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου, θα γίνει με τον αγώνα ποδοσφαίρου αγοριών ανάμεσα στο 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου και στο 3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου, στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου, Καποδιστρίου και Μιαούλη, στις 14.45.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Αφήνοντας πίσω μας τους περιορισμούς της πανδημίας, διοργανώνουμε ξανά με το Τμήμα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου μας τους «σχολικούς αγώνες 2023». Μέσα από το θεσμό των σχολικών μας αγώνων, οι μαθητές μας γνωρίζουν τα αθλήματα και καλούνται να αντιμετωπίσουν συνομήλικους τους μαθητές από τα σχολεία της πόλη μας παίζοντας με καθαρούς και δίκαιους όρους, με σεβασμό στους αντιπάλους και στην αθλητική διαδικασία, κατακτώντας το στόχο του «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ». Αυτή είναι η ουσία των σχολικών μας αγώνων άλλωστε. Μία ευκαιρία για τους μαθητές μας να συμμετέχουν, να γνωρίσουν τα ομαδικά αθλήματα, να συναγωνιστούν και να μάθουν μέσα από αυτή τη διαδικασία να σέβονται τους συναθλητές τους και τους αντιπάλους τους, κατακτώντας πολύτιμα μαθήματα ζωής για το μέλλον τους ως ενήλικες».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου