Δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τη βία κατά των γυναικών στο Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου

7 Δεκεμβρίου, 2023 12:50

Δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τη βία κατά των γυναικών στο Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Δήμο μας οι δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τη βία κατά των γυναικών με αφορμήτην 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών.

Οι δράσεις οργανώθηκαν με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας με το Τμήμα Αθλητισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού Παιδείας & Αθλητισμού.

Στις 27/11/2023 στο Μοσχάτο και στις 1/12/2023 στον Ταύρο έγινε ενημέρωση και παρουσίαση ασκήσεων αυτοάμυνας – αυτοπροστασίας γυναικών από το Τμήμα Αθλητισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού Παιδείας & Αθλητισμού. Δόθηκαν στις συμμετέχουσες οδηγίες από το γυμναστή και έγινε εξάσκηση σε βασικές τεχνικές άμυνας και τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση έκθεσης σε κίνδυνο.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση βασικών εννοιών γύρω από την έμφυλη βία και ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο για την ευαισθητοποίηση των γυναικών σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας. Το επιστημονικό προσωπικό παρουσίασε στην ομάδα των γυναικών βασικές έννοιες που αφορούν την έμφυλη βία και την κακοποίηση, τρόπους ψυχικής ενδυνάμωσης και κατευθύνσεις στην αναζήτηση υποστήριξης. Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα μέσω βιωματικών ασκήσεων να γίνει αντιληπτό ότι όλοι μαζί μπορούμε να σπάσουμε τη ΣΙΩΠΗ και να τερματίσουμε τη ΒΙΑ.

Το Σάββατο 2/12/2023 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Μοσχάτου φιλικός αγώνας μεταξύ των γυναικείων ποδοσφαιρικών ομάδων ΟΣΥΣΣΕΑΣ Μοσχάτου και ΑΕΚ με στόχο τη μετάδοση του μηνύματος της εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Στον αγώνα παρευρέθηκαν για να διαδώσουν με την παρουσία τους τα μηνύματα της δράσης ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Γ. Ευθυμίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μελίστας Αθανάσιος, οι Αντιδήμαρχοι Καρύδη Αικατερίνη, Φελλάς Γεώργιος, Γρούμπας Βασίλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σάββας Γιάννης, Κρεμμύδα Άννα, Κρεμμύδας Αριστείδης, Δολιανίδη Χριστίνα, η Περιφερειακή Σύμβουλος Βαλαβάνη Στυλιανή και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, Μανώλης Αντωνάκος.