7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας – Α. Ευθυμίου: “Χτίζοντας έναν πιο δίκαιο και υγιή κόσμο”

7 Απριλίου, 2021 15:48

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ- ΤΑΥΡΟΥ

7 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας:

«Χτίζοντας έναν πιο δίκαιο και υγιή κόσμο»

Ο Δήμαρχος  Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου

εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας,  ενώνουμε τη φωνή μας με το  Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο οποίος απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή σε μια νέα εκστρατεία που θέτει ως προτεραιότητα το χτίσιμο ενός πιο δίκαιου και υγιέστερου κόσμου.

Ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέσπισε την 7η Απριλίου, ημέρα δημιουργίας του, ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και κάθε χρόνο αναδεικνύει σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας.

Πιστεύω ότι η ημέρα αυτή για το 2021 αποτελεί αφορμή για αναστοχασμό  καθώς ο νέος κορωνοϊός στερεί τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων ενώ η πανδημία και τα lock down τροποποιούν ριζικά την καθημερινότητα σε όλο τον κόσμο.  

Δυστυχώς, σε όλη την ανθρωπότητα  και ιδιαίτερα στον τρίτο και στον τέταρτο κόσμο  κυριαρχούν οι ανισότητες καθώς ολόκληροι πληθυσμοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης και εκπαίδευσης, διαθέτουν λιγότερες ευκαιρίες απασχόλησης και έχουν μικρή ή καθόλου πρόσβαση σε ασφαλή περιβάλλοντα, καθαρό νερό και αέρα, επισιτιστική ασφάλεια και υπηρεσίες υγείας.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η άρση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας θα πρέπει να αποτελέσει  βασική προτεραιότητα ώστε να διασφαλιστεί από τους κυβερνώντες ότι όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Στη χώρα μας αυτό σημαίνει ισχυροποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ουσιαστική ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τόσο σε ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό όσο και σε νέες υποδομές και εγκαταστάσεις.

Στο Δήμο μας συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις με συνέπεια και αυταπάρνηση και  είμαστε στην πρώτη γραμμή στη μάχη με τον αόρατο εχθρό για την προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών και των εργαζομένων μας.

Εύχομαι σε όλες και όλους τους συμπολίτες μας να  προφυλάσσονται  από τον ιό τηρώντας όλα τα μέτρα  προσέχοντας  την υγεία τη δική τους και των οικογενειών τους.

Είμαι σίγουρος ότι στους επόμενους μήνες θα ξεπεράσουμε  το πρόβλημα ώστε να είμαστε όλοι μαζί με χαρά και ελπίδα για ζωή και αισιοδοξία για το μέλλον.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου