Ξεκινούν οι εγγραφές για τα καλλιτεχνικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

30 Σεπτεμβρίου, 2020 14:12

Ξεκινούν από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2020 οι εγγραφές για τα καλλιτεχνικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου στο Μοσχάτο και τον Ταύρο.

Τη σημερινή εποχή που η κοινωνία δοκιμάζεται από την υγειονομική κρίση, ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου, επενδύει στον τομέα του Πολιτισμού, διατηρώντας την πεποίθηση ότι αποτελεί το σημαντικότερο πεδίο ενίσχυσης της ανθρώπινης συνείδησης και της κοινωνικής συνοχής. Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου με τον πολύχρονο σχεδιασμό και την εποπτεία λειτουργίας των καλλιτεχνικών του τμημάτων, σκοπεύει στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πολιτιστικής ανάπτυξης του Δήμου.

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στα πρώην δημοτικά σφαγεία του Ταύρου, που είχε ως αποτέλεσμα την ολική καταστροφή των αιθουσών που λειτουργούσαν η γραμματεία  και οι δομές του Πνευματικού Κέντρου, προχωρήσαμε άμεσα στην αναδιάρθρωση των εργαστηρίων και στην μετεγκατάστασή  σε δημοτικούς χώρους, υπό το πρίσμα της συνεχούς προσφοράς όσο το δυνατόν καλύτερων υπηρεσιών στον πολιτισμό,  στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες κατοίκους της πόλης.

Έτσι λοιπόν, τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου συνεχίζουν και φέτος τη λειτουργία τους, προσφέροντας σε χιλιάδες πολίτες τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν προγράμματα καλλιτεχνικής και δημιουργικής απασχόλησης.

Λόγω των νέων συνθηκών που επικρατούν στην καθημερινότητα όλων, εξαιτίας του Covid- 19, έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η διεξαγωγή των μαθημάτων να πραγματοποιηθεί με τον ασφαλέστερο για όλους τρόπο, ακολουθώντας τις επίσημες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, όπως τμήματα με περιορισμένο αριθμό μελών, διαρκής καθαρισμός των χώρων, υποχρεωτική χρήση απολυμαντικών  και μασκών κ.λπ.

Παράλληλα, εξετάζεται και η δυνατότητα -σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο- τα μαθήματα να συνεχιστούν εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.


Για την περίοδο 2020-2021, θα λειτουργήσουν:

ΚΤΙΡΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜοσχάτοΑΙΘ. Π. ΔΗΜ. ΣΦΑΓΕΙΩΝ Ταύρος
*Ζωγραφική σε μαθητές δημοτικού, σε εφήβους και σε ενήλικες*Ζωγραφική σε μαθητές δημοτικού, σε εφήβους και σε ενήλικες. (Αιθ. Πρώην ΚΕΠ)
Θεατρικό παιχνίδι*Θεατρικό εργαστήρι Ενηλίκων «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» (Αιθ. 1)
*Μοντέρνοι χοροί και μπαλέτο*Μοντέρνοι χοροί και μπαλέτο (Αιθ. 2)
Κοπτική – ραπτικήΚοπτική – ραπτική (Αιθ. 1)
*Αγιογραφία*Βιτρώ (Αιθ. Πρώην ΚΕΠ)
ΚεραμικήΜουσική γωνιά (1ο ΓΕΛ Ταύρου, αιθ. Πρωην εργαστηρίου μηχανολογίας)
*Εικαστικό κόσμημα*Τμήμα Μουσικοκινητικής ΑμεΑ (1ο ΓΕΛ Ταύρου, αιθ. Πρώην εργαστήριο μηχανολογίας)
Παραδοσιακοί χοροί (Αιθ. Ομίλου-Κοραή 34 & Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου – Ταύρου, αφιθέατρο)Παραδοσιακοί χοροί (Ταυρίωνες) (Αιθ. 3)
Καλλιτεχνική φωτογραφία 
Κινηματογραφική Λέσχη
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ (Λυκούργου & Ελευθερίας)
ΑΡΜΟΝΙΑ/ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ/ΦΥΓΗ/ΣΥΝΘΕΣΗ/ΑΡΜΟΝΙΟ-ΝΤΡΑΜΣ-ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ/ΠΙΑΝΟ-ΚΙΘΑΡΑ/ΒΙΟΛΙ/ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΡΟΥΣΤΑ/ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΓΧΟΡΔΑ/ΠΝΕΥΣΤΑ

* Δυνατότητα πραγματοποίησης ηλεκτρονικών μαθημάτων

** Η υφαντική δε θα υλοποιηθεί μόνο για τη χρονιά 2020-2021

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2020-2021:

Προτεραιότητα συμμετοχής έχουν οι κάτοικοι-Δημότες μας, ενώ παρακολουθούν τα τμήματα με ειδική τιμολογιακή πολιτική και δωρεάν συμμετοχή για μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας.

ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ (Κτ. Πνευματικού Κέντρου-Χρυσ. Σμύρνης 18), Τηλ. 210 9431760 (από τις 17.30-21.00)

ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ (Δημαρχείο Ταύρου, Πειραιώς & Επταλόφου), Τηλ. 210 3466785 & 2132036212 (από τις 11.00-14.00 & 17.00 – 20.00)

ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ (Λυκούργου & Ελευθερίας-Μοσχάτο), Τηλ. 210 4833230 (17.00-20.00)

Επίσης θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ότι:

  • Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, έχει λάβει  όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις οδηγίες τις Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής  (ΦΕΚ Τεύχος B’ 3611/29.08.2020 & ΦΕΚ Τεύχος B’ 3958/15.09.2020).
  • Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν  όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
  • Η καταβολή των συνδρομών διεξάγεται αποκλειστικά με POS από τους νόμιμους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους του Πνευματικού Κέντρου.
  • Η προσέλευση θα  γίνεται κατόπιν ραντεβού.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που σε δύσκολες εποχές όπως είναι η σημερινή, καταφέρνουμε να διατηρήσουμε σε υψηλά standards τις πολιτιστικές λειτουργίες σε όλα τα εργαστήρια καλλιτεχνικής δημιουργίας του Πνευματικού μας Κέντρου.

Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια και τα πολιτιστικά τμήματα λειτουργούν με έμπειρους καλλιτεχνικούς εμψυχωτές και με τη συμμετοχή εκατοντάδων σπουδαστών κάθε ηλικίας που απασχολούνται σε όλους τους τομείς της σύγχρονης δημιουργίας.

Η πυρκαγιά στα πρώην δημοτικά σφαγεία του Ταύρου μας δεν ανέστειλε τις πολιτιστικές λειτουργίες. Αξιοποιήθηκαν υφιστάμενες δημοτικές αίθουσες για τη μετεγκατάσταση των καλλιτεχνικών τμημάτων και δεσμευόμαστε ότι θα ξαναχτίσουμε τα Σφαγεία ώστε να αποτελέσουν και πάλι το εμβληματικό σημείο πολιτισμικής  αναφοράς του Δήμου μας. 

Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο Μαρία Τσέλιου και τα μέλη του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου, τους καλλιτεχνικούς συνεργάτες και εμψυχωτές όπως επίσης και όλους όσους συμβάλλουν στην απρόσκοπτη λειτουργία του ΠΚ με την παροχή αξιόπιστων πολιτιστικών υπηρεσιών.

Η ποιότητα ζωής και ο  πολιτισμός της καθημερινής ζωής των συμπολιτών μας βρίσκεται στην απόλυτη προτεραιότητά μας. Εύχομαι υγεία και καλή επιτυχία για τη νέα περίοδο 2020-2021».