Κάλεσμα του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, στην παράσταση διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου Μοσχάτου-Ταύρου κατά της ακρίβειας

4 Μαΐου, 2022 13:08

Κάλεσμα του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, στην παράσταση διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου Μοσχάτου-Ταύρου κατά της ακρίβειας:

Σας καλώ όλους την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, στις 18.00, στην πλατεία έξω από τον ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο, να στηρίξουμε με την παρουσία μας τον Εμπορικό Σύλλογο Μοσχάτου και να διαμαρτυρηθούμε για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που όλοι βιώνουμε εξαιτίας της ακρίβειας στην ενέργεια και της αύξησης του κόστους διαβίωσής μας.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, στηρίζει την πρωτοβουλία αυτήν του Εμπορικού Συλλόγου. Ας ενώσουμε τις φωνές μας όλοι μαζί, στηρίζοντας την τοπική μας κοινωνία και τα μικρά καταστήματα σε Μοσχάτο και Ταύρο.

Συμμετέχουμε, διεκδικούμε καλύτερο επίπεδο διαβίωσης. Σας περιμένω όλους”.

Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου

Επισυνάπτεται ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου Μοσχάτου για το θέμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ – ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΪΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΟΥΜΕ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 18.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.

Προς
Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου
Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου
Περιφερειακό Συμβούλιο
Ελληνική Βουλή
Υπουργείο Οικονομικών

Τον τελευταίο καιρό ζούμε πρωτόγνωρες και άκρως δυσοίωνες καταστάσεις. Το κύμα ακρίβειας στην ενέργεια, η αύξηση κόστους σε πολλά αγαθά και ειδικά σε βασικά είδη διατροφής, οι αυξήσεις στο πετρέλαιο και τη βενζίνη πλήττει ολόκληρο τον κοινωνικό και τον επιχειρηματικό ιστό της χώρας. Η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί αυτήν τη στιγμή στη χώρα μας είναι εκρηκτική. Όλα τα παραπάνω έχουν μειώσει ραγδαία την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και οδηγούν σε απόγνωση τους επαγγελματίες και τους εμπόρους.

Ο συνδυασμός της παγκόσμιας γεωπολιτικής αστάθειας και της αδυναμίας αποφασιστικής αναχαίτισης της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη χώρα μας, ναρκοθετεί την προσπάθεια του ελληνικού λιανεμπορίου και των επαγγελματιών να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε από την πανδημία και να διαφανεί μια έξοδος από την κρίση.

Για όλα τα παραπάνω, ο Εμπορικός Σύλλογος Μοσχάτου – Ταύρου καταθέτει ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, στη Βουλή και στο Υπουργείο Οικονομικών με αποδέκτες όλους, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης, των πολιτικών αρχηγών, των βουλευτών, των υπουργών, των θεσμικών φορέων και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας.

Διεκδικούμε άμεσα νέα στοχευμένα μέτρα για την προστασία της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εμπόρων και επαγγελματιών όπως:

1) Μειώσεις ειδικών φόρων στα καύσιμα
2) Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος
3) Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, και των χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών.
4) Μειώσεις συντελεστών Φ.Π.Α.
5) Μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα για τις μικρές επιχειρήσεις.
6)”Έργαλεία” και προγράμματα για την κάλυψη πάγιωνδαπανών και στήριξη εργαζομένων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΪΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΟΥΜΕ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 18.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.ΤΟ Δ. Σ.ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ